BRAK DROŻDŻY W ZESTAWIE
Koncentrat soku GRUSZKOWEGO do SŁODKIEGO CYDRU 2.5KG na 10L
UWAGA! INFORMACJA OD PRODUCENTA BELFOOD: Produkt może występować w zastępczych opakowaniach PURENA, jednak zawartość to koncentrat gruszkowy specjalnie przygotowany i przeznaczony do produkcji cydru marki PROFIMATOR.
Nasz koncentrat gruszkowy został wyprodukowany z wyselekcjonowanych owoców przeznaczonych do wyrobu cydru. Powstał poprzez tłoczenie gruszek, a następnie zagęszczenie poprzez odparowanie wody. Ta naturalna metoda pozwala na zachowanie smaku, aromatu, a także witamin i innych cennych dla naszego zdrowia elementów.
Zestaw na 10 litrów cydru o zawartości alkoholu do 4,5%.
Cydr powstaje w wyniku fermentacji soku z dojrzałych gruszek. Orzeźwiające właściwości trunku szybko zachęciły domowych winiarzy i piwowarów do samodzielnej produkcji.
RECEPTURA NA 10L:
Do saszetki soku dodać pół saszetki drożdży i uzupełnić wodą do uzyskania 10 litrów płynu.
Rozlać do butelek. Dodać 4 g cukru na butelkę cydru lub 8 g koncentratu gruszkowego (duża łyżka stołowa). Leżakować min. 2 tygodnie w temp. do 5 st. C.
Fermentacja 8 dni w temperaturze 12-15 st. C. Wychłodzić przez 7 dni w temp. max. 4 st. C.